onsdag 13 januari 2010

Svensklagad Rysk Borstjt


0. Tinade köttbuljongen som sparats i frysen.
1. Sparade två rödbetor på ett säkert ställe
2. Strimlade de andra rödbetorna, morötter, rödkål, en supergul lök
3. Stekte allt som är hackat med smör ganska länge och noga
4. Hällde i köttbuljongen från punkt 0 och kryddade med nymalen svartpeppar och salt
5. La i ett lagerblad i grytan
6. Kokade i kanske 40 minuter
7. Mixade den lite, men bara lite
8. Tog fram de sparade rödbetorna och rev dem och placerade dem i grytan
9. Pepprade, saltade och spetsade med lite vinäger
10. Glömde helt bort att klippa lite persilja på soppan innan servering
11. Åt upp den med yoghurt (hittade inte smetana, rysk surad grädde) surdegsbröd med smör och ost.

Inga kommentarer: