söndag 1 juni 2008

Ångkokt vitfisk med räkor, ägg, sparris, pepparrot, palsternacka och skirat smör


Den här fiskrätten tillhör den svenska sommaren och är förvånansvärt snabblagad. Att ångkoka fisk tar endast 5-10 minuter (fisken ska bara upp till en centrumtemperatur av ca 48 grader). Låt den ligga i saltvatten ett bra tag innan ångkokning, så skapas en härlig sälta i hela fisken.

Det som tar längst tid är väl nypotatisen, så jag rekommenderar att man börjar med det. Koka samtidigt äggen löskokta (5-6 minuter) och riv pepparroten, skiva palsternackan (tunna skivor så att de tar samma tid som sparrisen i stekpannan), skala räkorna, plocka och hacka dillen. Skira smör där sparrisen, räkorna och palsternackan får fräsa med.

Blanda allt enligt bild och servera med färsk pepparrot och nypotatis eller andra rotfrukter.


Inga kommentarer: