torsdag 4 februari 2010

Vetesurdegsbröd med linfrön



Dag 1
- Knåda en fördeg på 200g vetemjöl 0ch 100-120g vatten och salt och en gnutta jäst. Jäs 3h i rumstemperatur och sedan i kylen över natten.
- Friska en vetesurdeg i rumstemperatur.

Dag 2
- Knåda en ny deg på fördegen, 1000g mjöl, 300g vetesurdeg, salt, linfrön, 500g vatten. Jäs den i kylen över natten eller 4h i rumstemåperatur.
- Rundriv degen till bröd, lägg dem i brödkorgar med mycket mjöl längs korgarnas kanter, och låt jäsa över natt i kylskåp.

Dag 3
-Ta fram dem 1h innan dem ska in i ugnen.
- Grädda direkt på baksten eller en uppochnervänd plåt. Först i ca 260grader men efter några minuter sänks värmen till 200 grader. Spraya med vatten in i ugnen under den första delen av avbakningen. ta ut bröden när inkråmet är +93dC.

Gott!

Inga kommentarer: