fredag 14 mars 2008

Mojama Atun Extra!!


Om det nu är någon som läser den här bloggen tror du kanske att jag endast skriver om spansk mat. Det har blivit mycket Spanien på sista tiden men snart kommer man kunna läsa om andra matkulturer, rätter och udda ingredienser från andra europeiska länder.
.
I väntan på det kommer här ännu en spank delikatess, Mojama Atun Extra! De flesta tycker nog att den smakar för koncentrerat av tonfisk, men om man gillar starka koncentrerade smaker så är den här värd sin vikt i guld!
.
Filén på tonfisken skärs ut direkt efter fångst och saltas in med det lokala saltet från saltfälten längs medelhavet. Efter insaltning tvättas fisken i sötvatten och därefter torkas den i +14°C i tre veckor. Spanjorerna käkar den i tunna skivor som tappas, men jag tänkte prova den i sallader och pastarätter. Kanske dyker det upp något matlagat med Mojama Atun på bloggen framöver... mera spanskt mera spanskt...

3 kommentarer:

kickan sa...

Hallå
vet nån var man kan få tag på mojama i Sverige?

Ola sa...

Den är obligatorisk på min inköpslista när jag besöker Spanien, men har tyvärr aldrig sett den i Sverige.

Anonym sa...

Per sa...

Är också extremt förtjust i mojama, och det finns en importör i Göteborgstrakten som säljer det.

Kolla http://www.izarimport.com